woensdag 27 juni 2012

"Accident"

Vandaag was mijn een á laatste dag op het werk. Het beloofde een saaie dag te worden, met gewone werkzaamheden, en bepaalde collega's die ik niet meer - als collega zal zien. Ik ben de laatste 2 weken erg demotiverend bezig, en voornamelijk dagdromend de werkdag aan het doorhalen, dit is misschien niet zo'n slimme krabbel actie...

Vanmorgen was ik lege kratjes op een container naar achter aan het brengen. Maar was vergeten om de touwtjes aan elkaar vast te knopen. In het magazijn kreeg ik ruzie met deze container (en de kratjes die daarop stonden), dat ding bleef hangen en wilde niet voorruit, maar ook achteruit bleek een zware klus voor dat vervelende stuk vreten!

Ik dus trekken en duwen, en voor ik het wist.. Had ik hele erge hoofdpijn. Zo'n kratje (gelukkig was ie leeg) is met de punt op mijn hoofd gedonderd en heeft mijn voorhoofd van een niet al te mooie bult voorzien. Van de schrik kwamen de tranen over mijn wangen, niet eens van de pijn, maar dat ding kwam gewoon echt uit het niets! Toen er een collega aankwam, die mij hoorde schelden op het schuldige kratje. De collega, dé schat, zei dat ik iets uit de vriezer op moest duikelen om het te koelen, zodat de zwelling minder zou worden.

Ik hollen naar de vriezer (is dat ding toch nog ergens goed voor), waarna ik een half uur boven heb gezeten met een zak bevroren erwtjes. De bedrijfsleider maakte nog een leuke grap: "Nu heb je nog een aandenken aan C1000 hahaha". Ja erg grappig.

De rest van de dag ben ik als de bruid van frankenstein door het gebouw heen gehuppeld, maar gelukkig is de zwelling alweer een stuk minder, en is de hoofdpijn weggetrokken.

Nu is het wachten tot de plek alle kleuren van de regenboog heeft gezien, en uiteindelijk weer mijn eigen kleurtje krijgt.

Tot die tijd, zou ik natuurlijk een waanzinnig verhaal kunnen verzinnen over een vet vechtpartij, dat ik alleen dit heb, maar de tegenstander - dié ligt in het ziekenhuis!

(yeah right..)

X, Tot krabbels!

dinsdag 26 juni 2012

"one week old"

Eigenlijk is dit niet helemaal waar, de kittens zijn donderdag alweer 2 weekjes oud, en ik kon ze eindelijk op de foto krijgen zonder dat mamma bovenop ze zat!

Ik schrijf dit artikel op mijn slimme telefoon, en ik weet niet hoe ik de fotos kan keren, terwijl ze wel normaal in mijn slimme telefoon staan... Erg vreemd dit!

X, tot krabbels!






"21 Jumpstreet"





Op de achterkant:

 In de actiekomedie 21 Jump Street zijn Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) helemaal klaar met hun puberbestaan. Ze sluiten zich aan bij de politie en bij de geheime eenheid ‘Jump Street’ en gebruiken hun jeugdige verschijning om undercover te gaan bij een lokale middelbare school. 

Mijn mening:

Ik ben in slaap gevallen. Zegt dat genoeg?
Liefje en ik dachten weer eens een leuke film te downloaden (ja iknow, heel slecht), we hadden dit al een tijdje niet meer gedaan, gezellig met zn 2tjes een filmpie kijken dus ik was er wel voor in. Er draaien op dit moment niet veel leuke films, maar deze leek me wel leuk. Een komedie, undercover en actie bij elkaar spreekt mij altijd wel aan. En de trailer was ook echt supergoed!

Als je de verwachtingen van deze film niet zo hoog stelt, is het best een goede film, maar ik verwachtte er natuurlijk weer teveel van, en dus was het bagger! Beetje jammer vind ik zelf, maar het is niet anders. Ik zou m niet aanraden, maar smaken verschillen natuurlijk! De komedie is ver te zoeken, en aan het einde word het pas echt spannend. Beetje jammer vind ik zelf, want de opzet is erg leuk! Ze hadden er alleen wat meer lachertjes in moeten verwerken. Als actiefilm is het beter, maar actiekomediefilm, zou ik hem niet geven.

Mijn cijfer: 5 

maandag 25 juni 2012

"Budget Livin'

klik hier voor de site. Hij is nog niet helemaal klaar, maar het eerste artikel staat erop. Samen met mijn beste vriendin ben ik op dit idee te komen, omdat wij graag shoppen, maar wel zo goedkoop - en leuk mogelijk!

Je kan hier van alles vinden over een tijdje. Het is de bedoeling dat het over álles met budget te maken gaat hebben, over fashion, make up, en nóg meer dingen. Er staat nu nog maar 1 artikel op, maar al de artikelen die ik ga schrijven, die komen ook hier op de site! Hoe leuk is dát! En als je alles wilt volgen wat we schrijven, kun je op de link klikken boven in.

X, Tot krabbels!

zondag 24 juni 2012

"I wonder.."


Ik heb vragen over de meest bizarre dingen. En nu vraag ik me af of jullie er ook wel eens over nadenken lieve lezers.

ik vraag me af:

- Hoe de wereld is ontstaan (Alle respect voor alle geloven, maar ik kan me niet voorstellen dat er een man in de hemel met zijn vingers knipt en "BAM", de wereld is er) (het is niet de bedoeling om iemand te beledigen, maar gewoon mijn mening)
- Waarom er regen bestaat (is toch vies?!)
- Waarom mensen elkaar niet kunnen accepteren. (ik bedoel, of je nou zwart, geel of paars bent... We zijn allemaal van hetzelfde "ras" toch?)
- Waarom mannen zo van voetbal houden (ik zal het nooit begrijpen)
- Waarom mensen schelden met kanker. (het is een ziekte die tot nu toe niet genezen kan worden en heel veel mensen pijn bezorgd, dus waarom schelden met deze vreselijke ziekte?)
- Waarom ze Alcohol hebben uitgevonden (het is lekker, maar ook heel slecht voor je, hetzelfde geldt voor sigaretten trouwens)

En zo zijn er meer diepzinnige, en minder diepzinnige vragen waar ik mee zit, maar om dat hier nou allemaal op te sommen, dan wordt het wel een hele lange lijst.

Hebben jullie ook (diepzinnige) vragen waar je waarschijnlijk nooit antwoord op zal krijgen?
X, Tot krabbels

donderdag 21 juni 2012

"How to be positive"

Ik denk dat iedereen wel eens een baaldag heeft. Vandaag had ik er dus een. Maar inplaats van jullie daar mee te vervelen, dacht ik, ik laat jullie weten hoe ik mijn baaldag om probeer te zetten in een betere dag (niet altijd geluk gegarandeerd)

1. Ik denk aan mijn lieve vriend.

Dat is niet zo moeilijk toch? Als je een vriend of vriendin hebt (kan natuurlijk ook je beste vriend(in) zijn) dan komt er meestal vanzelf een glimlach op je gezicht. Denk aan de momenten dat jullie lekker samen op de bank zitten te knuffelen of gezellig in bed een filmpje kijken.

2. Er komt wel weer een eind aan.

Net zoals elke dag, of die nou leuk is of niet, komt er ook een einde aan de baaldag. Denk eraan dat je in de avond weer lekker naar bed kan, gaan dromen en dat je de volgende dag wél met het goede been uit bed stapt :)

3. Haal meer uit je werk/school.

Bedenk dat je niet de enigste bent die op je werk/school rondloopt. Er zijn genoeg andere mensen, en al heb je er niet altijd even veel zin in, je kunt altijd lekker een praatje maken. Gek genoeg vrolijk ik daar altijd wat van op. Ik vind het leuk om met mensen te praten, en daar kan mijn dag ook een stuk beter van worden/


4. Chocolade

Iedereen weet wel dat er in chocolade een stofje zit waar je gelukkig van wordt (wist je dat niet? Nou bij deze!). Dus waar wacht je op? Ren naar de supermarkt/drogist en haal al de producten waar je chocolade in kan vinden, of nog beter, ga zelf chocolade taart of cake bakken, lekker een (droevige) cd op zetten, en tijdens het kokkerellen lekker de longen uit je lijf zingen (schreeuwen?). Na het bakken en de cd weer uit te hebben gezet (wel pas nádat je ouders/broertje/zusje/buurman/etc 10 heeft moeten vragen of het wat zachter kan natuurlijk, zet je lekker een film op (hoe meer humor, hoe beter) en peuzel je lekker je zelfgemaakte troostvoer op.

5. Het kan altijd slechter.

Tja, deze spreekt wel voor zichzelf denk ik?

Hebben mijn lezertjes nog leuke tips tegen een baaldag?
X, Tot krabbels!

woensdag 20 juni 2012

"Gossip & Gucci"


Gossip & Gucci ;; Lauren Weisberger ;; 2007.



Op de achterkant:

 Als Bette een baan krijgt bij een superhip prbureau, maakt ze van de ene op de andere dag deel uit van de jetset van Manhattan. Maar al snel worden de eerste scheuren zichtbaar in dit idyllische plaatje: als speeltje van een notoire playboy verschijnt Bette in alle roddelbladen. En haar familie en vrienden zijn minder gelukkig als Bette, die zij zo goed dachten te kennen, ineens op een kloon van Paris Hilton begint te lijken. De redding komt uit onverwachte hoek...

Mijn mening:

Wat een verrukkelijk boek! Ik had nog nooit van dit boek gehoord, tot ik hem kon downloaden voor mijn nieuwe beste vriend, de E - Reader. ik heb dit boek met gemak in een paar dagen uitgelezen, en hoewel ik het einde een beetje jammer vind, ik had iets anders verwacht, is het een lekker boek, vol met humor en sarcasme, en vol verrassingen! Ken je "Devil wears prada", en vond je die ook geweldig, ik zou zeggen, dan mag deze zeker niet in je collectie ontbreken. Het is een mooi verhaal over hoe sterk vriendschap kan zijn, en hoe hard de wereld is. Meer kan ik niet zeggen, maar wel dat het echt een aanrader is!

Mijn cijfer: 9


















"Reaching out"

Ik ben erg afwezig geweest de afgelopen dagen. Niet alleen op blogland, maar overal. Ik heb mezelf verstopt in mijn E-Reader, die ik een dag na de bestelde dag binnen heb gekregen.

Ik voel me nog steeds raar over mijn werk, en moet eerlijk zeggen dat ik nog steeds niet weet wat ik moet doen.

Na gisterochtend, dat gevuld was met kapsalons bellen, die allemaal hetzelfde zeiden ("Nee, helaas, we zijn al voorzien van genoeg personeel/stagiaires" of iets in die trant) heb ik besloten om het ROC in te schakelen voor serieuze hulp.

Ik vind het leuk om te schrijven, van gedichten tot stukjes op mijn blog, tot een review van een film of een boek, waar ik mijn mening en mijn creativiteit in kan uiten.

Dus bedacht ik me dat Journalistiek wel iets voor mij zou zijn, alleen helaas. Hiervoor heb je alleen een opleiding op het HBO, en daarvoor moet je toch je havo - of niveau 4 mbo diploma voor hebben, en hoe graag ik ook zou willen, hier ben ik niet van in het bezit.

Dus heb ik het "Matchpoint" gebeld van het ROC - Flevoland, met mijn vraag over hoe ik het snelste naar de journalistieke kant zou kunnen, helaas was dit niet mogelijk, ze hebben daar geen opleiding die een doorstroming heeft tot journalistieke uitstroming.

De opleiding die het dichtste bij komt, is dan toch wel evenementenorganisatie, op niveau 4, waar ik aangenomen voor moet worden na een soort auditie.

Daar zou ik 3 jaar mee bezig zijn, en dan naar het HBO kunnen gaan, om de opleiding te volgen die ik eigenlijk toch wel al heel lang wil doen.

Ik heb al ongeveer uitgerekend dat dit traject me 7 jaar gaat kosten.
Maar dan heb ik wel 2 diploma's op zak, waarmee ik 2 verschillende richtingen op kan, en heb ik de opleiding gedaan waar ik mee kan doen, waar ik zo dol op ben, namelijk schrijven voor een tijdschrift.

Hebben mijn lezertjes ook dromen op gebied van werk?
X, Tot krabbels!

zaterdag 16 juni 2012

"over and out"

Het is voorbij. 2 jaar van hard werken, waarvan meerendeel 5 tot 7 dagen per week. Het is over. En ik voel opluchting en verdriet tegelijk.

Vandaag nadat mijn werkdag erop zat riep mijn baas mij bij zich. Ik dacht al dat het niet echt positief zou zijn, aangezien mijn inzet de laatste tijd op het werk tot het minimum is gedreven. Ik vind het niet leuk meer, supermarktwerk is simpelweg gewoon niks voor mij, ik kan me er niet in vinden, welke afdeling ik ook doe, en geloof me, dat waren er veel.

Affin, ik dwaal weer eens af. Mijn baas riep mij dus bij zich, met de mededeling dat mijn contract 29 juni afloopt, dat hij mij dan een contract zou moeten geven voor onbepaalde tijd en dat hij dat niet gaat doen. Met andere woorden, over 13 dagen heb ik dus geen werk meer wat nu?

Het eerste wat door mij heen ging was opluchting, ik hoef er binnenkort niet meer heen, ik hoef mezelf geen dwang te leggen op een vriendelijke glimlach en in mezelf de klanten uit te schelden.

Maar aan de andere kant ben ik verdrietig. Hoewel ik het qua werk totáal niet naar mijn zin heb in de supermarkt, werk ik wel met een heel gezellig team, en kan ik niet tegen verandering, zéker niet als iemand anders die verandering voor mij bepaald. Ik moet structuur hebben, weten dat belangrijke dingen in mijn leven hetzelfde blijven, en niet abrupt veranderen.

Ook zit ik natuurlijk met het financiële plaatje, ik moet totdat ik een kapsalon heb gevonden die mij wil aannemen om een BBL opleiding te volgen een ander baantje gaan zoeken, wat ik stiekem niet wil, want waarschijnlijk wordt dat weer supermarkt werk, en eerlijk gezegd zit ik daar niet op te wachten, of ik moet een uitkering aanvragen.

We zien wel. Ik moet voor 1 September een kapsalon vinden. Lukt dit niet, dan wil ik of toch een baan vinden, en anders is het misschien wel nodig om tijd te nemen voor mezelf om nou eens alles goed uit te zoeken wat ik wil. Want een opleiding tot journaliste lijkt me toch ook wel heel erg leuk.

Heeft er iemand misschien tips om te solliciteren, en anders om uit te zoeken wat je wil, want echt ik weet het niet zo goed.
Fijn weekend allemaal!
X, Tot krabbels!

vrijdag 15 juni 2012

"Kittens"

Onze lieve zwangere poes is vannacht bevallen. Ik zal nog een speciaal logje maken met foto's, want mamma poes ligt de hele tijd bovenop de kittens.

Het was heel bijzonder om mee te maken, en alle clichés zijn weggelaten, zo wordt er gezegd dat katten het niet fijn vinden om aangehaald te worden en geen mensen in de buurt willen hebben. Onze poes had daar geen last van, tussen het uitpoepen door wilde ze maar wat graag aandacht van mij.

Om 0.00 uur maakte vriendlief me wakker, en zei dat ik dit wel wilde zien. Ik keek achter me, en ja hoor, madáme zit midden in de woonkamer rustig met haar 1e kitten te vozen.

Het was echt heel mooi om te zien (niet hoe ze uitgepoept werden hoor, jakkie!), en ik wil vanaf nu, tot ze weggaan een foto per week maken, om te kunnen herinneren hoe ze zijn verandert, want dat is natuurlijk heel erg leuk, ook voor de aankomende baasjes!

De kittens en mamma poes maken het goed, de kittens vechten om melk (hállo, ze heeft 6 tepels hoor!) en mamma poes ligt vrolijk bovenop, en als ze weg gaat is het erg leuk om te zien dat als een van de kittens piept, mamma gelijk kijkt of alles nog goed is. Ze is om 2.29 bevallen van de 4e - en laatste kitten.

X, Tot krabbels!

donderdag 14 juni 2012

"First day of school"

Wat een dag. Mijn dag begon vandaag om half 6, en dat alleen zodat ik lekker rustigaan kon doen om me klaar te maken voor de kennismakings/educatiedag vandaag op het ROC in Lelystad.

Het was eigenlijk best saai. Eerst werden we achter een computer gegooid, om een of andere domme test te maken, en daarna moesten we elkaars haar wassen.

Toen kregen we een groepsopdracht, en ik dacht hier komt het, er komt wat leuks! Nee hoor, we moesten vakanties in gaan plannen -_-'.

Toen gingen de 2 docenten met iedereen even apart zitten om te vertellen of je voor de opleiding was aangenomen. Met mijn 20 jaar was ik de oudste, en het schijnt dat als je kapster wilt worden, dat je dan nog best jong bent als je van school af komt, dus ik had er al een beetje een hard hoofd in. Het is omdat ik het graag wil, maar anders had ik bij voorbaat waarschijnlijk al afgehaakt.

Toen ik aan de beurt was voor het gesprek kwam het al: Je bent te oud, en ik maar denken dat 20 nog jong is dacht ik, mij werd altijd verteld dat je zo oud bent als jeje voelt, toch? Lekker dan. En nu? Vroeg ik.

Nou ik zou eventueel mee kunnen delen aan de opleiding, maar alléén als ik vóór 1 September een werkplek heb, zodat ik deze opleiding BBL kan doen (Werken & Leren)

Als dit niet lukt? Dan zit ik nog in de knoop, want ik wil heel graag terug naar school, ik denk dat ik dan iets met media ga doen. Het lijkt me echt awesome om bijv. fotografie opleiding te doen, of iets met schrijven. Ik heb een Niveau 2 diploma, dus dat betekend dat ik eventueel op niveau 3 kan instromen, iemand suggesties?

X, Tot krabbels!

Off topic: het is nu 01.03, en ik lag lekker te slapen op de bank toen vriendlief mij wakker maakte. Ik schrok me dood! Bleek onze zwangere poes aan het bevallen te zijn! Er zijn nu 2 kleintjes uit, en ik ben af en toe foto's aan het maken. Morgen zal ik die zo snel mogelijk plaatsen!

maandag 11 juni 2012

"Need some information"

Ik ben echt gék op lezen, maar helaas is ons huis niet gemaakt voor veel boekenkasten. Met 5 diertjes, en een ruime zithoek, hebben we bijna geen ruimte.

Een paar jaar geleden heeft mijn oma een E-Reader gekocht, en is er helemaal gelukkig mee. Eerst was ik er sceptisch over, maar nu lijkt het een goede uitkomst. Het lijkt me echt een super handig ding, en dat niet alleen, hoe Fashionable is zo'n klein digitaal dingetje, waar je boeken op kunt lezen!

Bij dit logje heb ik dan ook een vraag lieve lezer,
Heb jij een e-reader? Zo ja, hoe is hij in gebruik en welk merk heb je ?

X, Tot krabbels!

zondag 10 juni 2012

POTD #03

Heb jij deze gemaakt?
Jazeker!
Hoe dan?
Ik heb geen flauw idee!

Vriendjelief ging vanmiddag voetballen met z'n vrienden. Ik heb mijn lieftallige camera natuurlijk al heel lang niet gebruikt, en heb m nog nooit gebruikt op de "sportstand". Dit was dus mijn kans! Het is vandaag mooi weer geweest, en ik dacht, ik ga even lekker mee, kan ik gelijk deze stand van mijn camera uitvogelen.

En dat is denk ik wel gelukt. Ik heb enkele mooie actiefoto's kunnen maken, ik heb er geen tips voor, en heb ook geen tactiek gebruikt. Het enige wat ik heb gedaan, is de bal proberen te volgen en op gevoel mooie foto's proberen te maken (let wel, van de 250 foto's die ik heb gemaakt, zijn er nog 149 mooie foto's over).

Ik moet eerlijk zeggen dat dit nog niet eens de mooiste is, maar aangezien ik de spelers onbekend wil houden, net zoals ik zelf dat wil, vond ik deze wel het mooiste. Het is een actiefoto, en iemand die ik zelf toevallig ook niet ken (Vriendlief heeft veel vrienden), en ik vond dat voetje erg leuk! Een actiefoto die je normaal eigenlijk van de voorkant ziet ;).

Wat vind jij lieve lezer?
X, Tot krabbels!

"Give them positive"

Ze speelde slecht, heel slecht. Mijn vriendlief heeft bijna zitten huilen zo slecht waren ze.

Daar zaten we dan, ik nog met lichte hoofdpijn, vrienden en vriendlief samen op de bank wachtend tot onze jongens het af zouden maken. Wachtend tot ze de Denen zouden afslachten. 24 minuten lang waren ze goed. Ze hadden een goede aanval. Totdat de eerste goal gemaakt werd, toen verloren ze hun zelfverzekerdheid.

En nu, nu zijn wij Nederlanders teleurgesteld in onze jongens. Dat is natuurlijk ook heel teleurstellend, maar we moeten positief blijven denken als het om Duitsland gaat. Wedden dat onze jongens daar niet zo makkelijk opgeven? We hebben een prachtteam, en als dat doelpunt niet was gevallen, dan hadden we niet alleen kansen gehad, maar ook zeker daden!

X, Tot krabbels

zaterdag 9 juni 2012

"Picture of the day 02"

Ik heb gisteren niks geschreven of gelezen zoals jullie hebben kunnen merken. Ik heb dan ook 2 dagen plat gelegen met hele zware hoofdpijn. Vandaag zal er alleen een potd verschijnen en wel mijn v dress! Hij is te groot dus dacht ik ik doe er een leuke riem omheen, dan lijkt t alsof ie een beetje past :-). Maar helaas is ie nog te groot. Of ik vanavond ga lezen weet ik niet, maar ik wilde even laten weten: ziek of niet, het ek ga ik zekerr niet missen!

X, tot krabbels!


donderdag 7 juni 2012

"Lost and Found"

Vanmiddag kwam ik thuis uit mijn werk, en dacht ik, even lekker met onze zwangere poes knuffelen. Maar zwangere poes was weg !

Nadat ik in paniek ben geraakt, heb ik een beetje kattenvoer gepakt, en ben op pad gegaan. Ik heb mensen in de buurt gevraagd, en heb in alle bosjes gekeken. Na 2 uur zoeken, met wat hulp hier en daar helaas nog steeds niks.

Verslagen ging ik naar huis, en kwam ik op het idee om net buiten het hek een bakje voer neer te zetten en hopend dat ze daar op af zou komen, zat ik tegen de schuur aan. En ja hoor, 15 minuten later kwam ze vrolijk aangewandeld om te eten. Snel heb ik haar opgepakt en weer veilig naar binnen gebracht.

X, Tot krabbels!

Picture of the day #01

Deze foto komt van mijn smartpjone af, en is gemaakt op de dijk. Ik hou van dr zonsondergang, ik bind het echt heel mooo met het kleurenspel, en dat de matuur zoiets moois doet.

X, Tot krabbels!


woensdag 6 juni 2012

"Bleeding to death"

Het gebeurde toen mijn vinger naar het bakje ging. Het bakje champignons die in de aanbieding was.. Ik wilde het bakje pakken, omdat mijn leidinggevende vroeg welke datum erop stond. Mijn vinger ging erheen, kwam steeds dichterbij..

En toen mijn vinger het bakje aanraakte, toen voelde ik een hevige scheut van pijn. Toen ik mijn vinger weghaalde, sijpelde het bloed er van alle kanten uit. Snel ben ik met mijn bloedende vinger naar de slagerij afdeling gegaan, voor een EHBO-pleister..

Paper cuts doen pijn..


"My Little project"

Ik wil een project doen, voor hoelang weet ik niet, en ik hoop dat jullie het leuk vinden! Every day a picture heet het.

Dit houd in, dat ik elke ochtend (Als ik tijd heb) een foto upload, met een klein verhaaltje erbij, dit kan een foto van onze lieve diertjes zijn, een stukje van mij, misschien wel ik helemaal, of gewoon "iets".

Dit betekend dus, dat er 2 artikelen per dag komen op krabbelpoot, dus extra leesvoer!

Ik hoop dat dit ook wat meer lezers aantrekt, want ik vind het echt leuk als ik naar mijn weblogje ga, en dan zie dat ik reacties krijg! Dus vanaf morgenochtend kunnen jullie elke dag een foto kunnen bewonderen. Of uit mijn computer, kan van jaren terug zijn, maar ook zullen er heel vaak nieuwe foto's komen, omdat ik gewoon heel erg van fotograferen hou, maar ik doe er niks bijzonders mee, dus toen dacht ik, laat ik lekker mijn blog als mijn "fotografie portfolio" gebruiken :).

X, Tot krabbels!

dinsdag 5 juni 2012

"My Glasses and me"

Ik heb echt een haat-liefde verhouding met mijn bril.

Ik haat mijn bril. Ik zie het zo: Als mensen mij zien met mij bril, zien ze mijn handicap, namelijk dat ik zonder bril blind ben, dus stel ze willen me bestelen, ofzo iets, hoeven ze alleen maar te zorgen dat mijn bril afgaat, want hé, ze ziet dan toch niks!

En dan is er nog de issue of het staat of niet. Opzich heb ik wel een brillengezicht, dus het staat me wel, maar toch vind ík het vreselijk staan! Nee, geef mij maar lenzen, je hebt er s' ochtends ruzie mee, en s' avonds net zo veel ruzie, maar de rest van de dag hoef je geen metaal (of kunststof) ding met glazen behuizing op je neus te schuiven omdat hij van je neus afglijd.

Maar ik hou ook weer van mijn bril, vanwege 1 simpele reden.
Hij is er al vanaf mijn 11e, hij is wel eens van uiterlijk en kleur gewijzigd, maar tot nu toe is het altijd een trouwe vriend, hoeveel ik m ook uitscheld als ik m niet kan vinden als ik net wakker ben, en hoeveel ik hem haat als er een vuiltje op zit als ik zit te lezen, hij is er altijd voor me geweest. Er is nooit een moment geweest als ik hem inruilde voor mijn lenzen, dat ie zei,: "je hebt me ingeruild, ik ben je beste vriend niet meer!". Nee, het is mijn beste vriend, mijn rechter hand en ik kan altijd op 'm bouwen!

X, Tot krabbels!

- oh, en ik heb een doeltje behaald! Ik heb namelijk de oplader van mijn geliefde camera gevonden :D

"Real love"

geloof het of niet, maar ik sta dit stukje (live) te schrijven in de deuropening van de winkel naar het magazijn op mijn werk.

Rond 22.00 whatsapte mijn lieve vriend me, of ik hem op wilde halen. Ik de lieve meid die ik ben, sprong gelijk op mn stalen paard om hem op te halen. eenmaal daar was er een probleem...
Het alarm deed het niet meer!

 * anderhalf uur later *

We zijn nu dus thuis, maar vriendlief wilde afsluiten en toen kwam hij erachter dat het systeem helemaal niet wilde inschakelen! Hij heeft dan zo'n speciaal kaartje waarmee je als kader het security bedrijf kon bellen voor hulp.

Dit was rond 22.00 vanavond. Affin, hij zou er met anderhalf uur zijn. Liefje heeft de vulploegmedewerkers weggestuurd, en liefje en ik zijn samen nog even wat werk gaan verrichten, want ja, als je toch moet wachten, kun je beter wat nuttigs doen niet?

Rond 23.30 was de monteur er dan. Hij ging maken wat stuk was, en een half uur later konden liefje en ik eindelijk naar huis.

Wat een avonturen!
X, Tot krabbels

maandag 4 juni 2012

"The winds are changing"

Ik werk sinds 2010 bij de C1000, en het is opzich erg gezellig, maar ik ben uitgekeken op het werk.

Terwijl hondjelief erg ongemakkelijk tegen mij aanleunt, schrijf ik dit blogje, mijn laptop staat scheef op mijn schoot, en ik kan elk moment van de bank vallen.. Hondjelief is een americannse bulldog, en denkt dat ze een schoothondje is. Affin, verder met het verhaal:

Ik werk in totaal sinds mijn 15e in de supermarkt, en het heeft me eigenlijk altijd wel bevallen, tot een paar weken geleden. Het werk is saai, ik kan echt knetter worden van de klanten en er zit gewoon geen uitdaging meer in!

Nu kan het natuurlijk zijn dat ik gewoon vakantie nodig heb (1 week in 2 jaar is best weinig natuurlijk..) maar na de zomer ga ik van het fulltime werken naar school, en heb hier ook giga veel zin in! En eigenlijk wil ik een nieuwe start maken in mijn werkende studerende leven.. Alleen wat?

Ik ben gek op kleding, en het lijkt me ook té leuk om in een kledingwinkel te werken, alleen kan dit meestal alleen met koopavond en in het weekend. Daar ik weer niet op te wachten.

Ik ben dus opzoek naar leuk, uitdagend werk..
Iemand misschien tips?

Wat voor werk doe jij lieve blogger?
X, Tot krabbels!


zondag 3 juni 2012

"20 things in 12 months"

Het leek mij een leuk idee om een lijstje te maken met dingen die ik wil gaan doen. Nou kwam ik het "Day zero project" tegen, maar dat vond ik nogal overdreven! Toen dacht ik aan 25 before 25, maar ik ben net 20, dus vond ik dat een beetje makkelijk.

Nu heb ik gekozen voor 20 doelen in 12 maanden. Ik ben het tot nu toe niet tegengekomen, en weet ook niet of het al bestaat, maar ik vind het wel een leuk idee! Ik zal jullie er natuurlijk van op de hoogte houden, en wie weet kunnen jullie (de wat meer ervaren bloggers, want kijk mij nou, ik kom net kijken!) mij wel een beetje helpen met bepaalde dingen. Ik vind het trouwens hartstikke leuk dat er mensen zijn tot nu toe, die bij elk stukje wat neerzetten! Dankjulliewel! Ik hoop natuurlijk dat ik meer bezoekers krijg, maar dit is pas mijn 4e stukje, dus mag ik natuurlijk ook niet te hard van stapel lopen ;)!

Oke, nu genoeg gekletst, jullie zullen wel heel nieuwsgierig zijn! Ik heb het simpel gehouden, en het is natuurlijk de bedoeling dat ik het binnen een jaar klaarspeel. Wie weet ga ik het daarna ook wel weer doen, het is ideaal om de dingen die je in korte termijn wil bereiken in een lijst te verwerken, niet dan?

De doelen:

1. De oplader van mijn camera vinden, of anders een nieuwe zien te vinden
2. Een professionele fotoshoot van lief en mij laten maken.
3. Het eerste jaar van mijn opleiding zo succesvol mogelijk afronden
4. Een strandwandeling maken met lief
5.  In onze slaapkamer, of in de woonkamer een mooie fotowall maken.
6. Een 2e tattoo laten zetten.
7. Liefje net zo erg verrassen als vorig jaar met zijn verjaardag.
8. Een amerikaanse BBQ Organiseren
9. Paar dagen weg met lief.
10. 4 Boeken lezen.
11. Een Ipod Aanschaffen.
12. Een leuk bijbaantje vinden voor als ik weer naar school ga.
13. Vriendlief random verrassen.
14. Bloemen meenemen naar moederlief.
15. Weer eens wat leuks doen met mijn geweldige nicht.
16. 3 x Romantisch (uit)eten met vriendlief.
17. Met mijn Beste vriendin naar de Efteling.
18. Mijn agenda goed leren bijhouden, i.p.v denken dat je het allemaal onthoud, want dat doe je toch niet.
19. Mijn kleding uitzoeken. Wat te groot is gaat WEG!
20.Inschrijven bij een castingbureau.

Dit zijn ze! Wat vind je ervan, en heb je zelf ook eens zoiets gedaan? Zo ja, hoe heb jij het aangepakt?
X, Tot krabbels!

zaterdag 2 juni 2012

"Oh no! ...I'm pregnant"

Zoals ik al had verteld in mijn voorstel blogje, hebben wij een poes van pak en beet net een jaar die zwanger is.

Ze is nu echt heel erg dik, en liefje ging vanmorgen even voelen aan haar buikje, en voelde er eentje trappen. Echt superleuk!

Mijn beste vriendin en ik hadden gisteren een bananendoos meegenomen van het werk, en daar heb ik een lekker plekje voor haar gemaakt op onze kamer. Die is redelijk donker, dus ook heel koel. Dat is alleen maar fijn voor dat beestje. Voor haar is het nu niet goed om stress te hebben, dus houden we haar boven.

Wel heeft ze hondjelief 2 keer een flinke krabbel gegeven. Waar door hondjelief een beetje bang is geworden voor de poes.

Nu ligt ze lekker in haar doosje en wachten we tot haar lieve kittens er zijn!

Ik hoop dat ik tegen die tijd mijn oplader van de camera heb gevonden (die ik dus kwijt ben :( ). En dat we thuis zijn, zodat als er wat gebeurd we gelijk in actie kunnen komen.

X, Tot krabbels!

vrijdag 1 juni 2012

"Time for some changes around here!"

Ik ga beginnen aan de kappersopleiding!

Tenminste... Als alles goed gaat natuurlijk. 14 Juni heb ik een kennismakingsdag, en als ik daar doorheen ben, krijg ik bericht. Ik heb 1 probleempje...

Ik vind het echt vreselijk om mijn bril op te hebben (Oh ja, en ik heb een bril!), daarom heb ik altijd lenzen in... Nouja.. Als ik ze niet vergeet te bestellen tenminste!

Alleen over hoe ik eruit kan zien.. Dat is echt verschrikkelijk! Ik vind het soms de moeite niet eens waard om de badkamer in te gaan om ook maar mijn make up aan te raken. Mijn haar doe ik snel in een knot als ik moet werken, en voor ik het weet ben ik werk proof.

Nu is dit natuurlijk voor het werk. Toen ik nog naar school ging, ging ik wel helemaal tot in de puntjes verzorgt naar school.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn kennis over make - up best wel ben verloren in 3 jaar tijd. Het is echt verschrikkelijk! Ik heb mijn foundation weggegooid, weet opeens niet meer welk goedje op welk deel moet, en ik wil als ik weer naar school ga, toch wel weer wat meer aan mijn uiterlijk denken.

Het is natuurlijk een uiterlijke verzorgings opleiding, en omdat ik in 2 maanden tijd ruim 20 kilo ben afgevallen, pas ik heel veel kleding niet meer, en ja, je raadt het al, ik heb genoegen genomen met wat ik heb.

Mijn vriend en ik hebben het niet zo heel breed, en mede daarom is alles ook wel weer ingekrompen, maar ik wil wel weer een beetje terug naar vroeger, ik mis het make uppen wel eigenlijk!

Van pietje precies ben ik in een zwerver veranderd - HELP?!

X, Tot krabbels!