zaterdag 28 juli 2012

"Wreck it"

Misschien dat  jullie het wel al kennen, "Wreck this journal" van Keri Smith. Ik ben er gisteren op Instagram op gestuit, en ik ben helemaal verliefd. Ik ben vroeger heel creatief geweest, maar het is weg. Het enige wat ik doe is schrijven, en ik heb dit blog nog niet zo lang, dus ik vergeet het heel vaak. Misschien moet ik hem maar eens gaan instellen als mijn start pagina...

Wreck this journal is een boek. Een boek met opdrachten. De opdrachten zijn creatief, en uiteindelijk ziet het boek er afschuwelijk uit. Enkele opdrachten:
- Spill coffee over the page
- Take the book for a walk
- Chew on this page
- Take the book under the shower with you
- Find a high place and drop the book

en dat moet je dan op een creatieve manier uitvoeren. Dit boek staat zeker op mijn verlanglijstje om mijn creativiteit terug te vinden. En natuurlijk maak ik een apart topic, zodat jullie van mijn creativiteit kunnen genieten!

X, Tot krabbels!

donderdag 19 juli 2012

"Empty"

Sinds mijn goede vriend mij in de steek heeft gelaten voel ik me alleen. Hij kon niet geopereerd worden, en het doet pijn dat als ik op stap ga, mijn trouwe vriend niet in mijn tas zit zodat ik mooie plaatjes kan schieten.

Natuurlijk, ik heb een Slimme Telefoon, maar het is toch niet hetzelfde. Ik mis het krakgeluid dat hij maakte als hij weer een volledig perfect plaatje voor me had geschoten, ik mis het mooie paarse vrolijke kleurtje, ik mis het uitschelden omdat ik zijn kabeltje weer eens kwijt ben geraakt.. Ik mis mijn camera!

En ik weet niet voor wat ik hem moet vervangen. Vriendlief en ik hebben het niet breed, maar ik stel hoge eisen aan een nieuwe beste vriend, zo moet deze minstens net zo goed zijn, al niet beter. Ik moet hem elke dag bij me kunnen dragen, het liefst moet ik hem kunnen opladen, want batterijen vergeet ik. Ook moet hij goed in te stellen kunnen zijn en hoog kunnen presteren.

En misschien heb ik jullie hulp wel nodig. Ik weet niet wat voor merk ik moet kiezen. Aangezien mijn Nikon het na een jaar en 9 dagen voor gezien hield, en ik iemand ken met hetzelfde probleem, durf ik het niet aan om opnieuw voor een Nikon te kiezen. De kwaliteit was zeer goed, ik heb er nooit problemen mee gehad, alleen dan dat mijn lens er mee ophield. En dat terwijl ik hem al een tijdje niet had gebruikt!

En nu lieve lezer, wil ik weten wat voor camera jij gebruikt. Welk merk? Hoe tevreden ben je ermee? Hoelang heb je hem al? Is de kwaliteit goed? Welke prijsklasse ongeveer? Want ik weet het echt niet meer, ik heb een beetje rondgeneusd, en ik kan niks vinden dat totaal aan mijn eisen voldoet.

X, Tot krabbels!

woensdag 18 juli 2012

"Sletten & Prinsessen"

Sletten & Prinsessen ;; R. Breuer ;; 2008






 Op de achterkant: 

Na het gebruikelijke parcours van vallen, opstaan en opnieuw vallen, besluit Lili, een jonge dertiger, dat het tijd wordt om het heft in eigen handen te nemen. Vastberaden begint ze aan een missie en gaat ze op zoek naar het verschil tussen liefde en seks.
En ze begint met de seks.
Doelgericht stort ze zich in uiteenlopende avonturen, thuis en op reis, met als enige voorwaarde dat er geen liefde mee gepaard mag gaan.
Met dat herwonnen zelfvertrouwen begeeft ze zich uiteindelijk opnieuw op het liefdespad en dat doet ze met de minst voor de hand liggende man die haar pad kruist. Ze wordt verliefd op een soapacteur met een afschrikwekkende reputatie.


Mijn mening:

Ik heb veel van dit boek geleerd. Lili gaat een avontuur aan dat best gevaarlijk is, maar ze slaat zich er doorheen. Ze ervaart hoe het is, seks zonder liefde. En ik vond het wel een leerzaam boek. Ik vind het leuk geschreven, het is een roman, maar wel een met een inhoud. Ik vind zeker dat je dit boek op je lijst moet zetten, want het is gewoon een leuk boek met humor, maar ook met veel leerzame aspecten over seks, en over liefde. In het begin vond ik het een beetje raar, want je word regelmatig mee naar het verleden genomen, maar daar kom je uiteindelijk wel overheen, ik heb hem in 2 dagen uitgelezen, en raad hem zeker aan!

Cijfer: 8 1/2 

vrijdag 13 juli 2012

"The greatest gift"

Mijn lieve vriend en ik gaan aankomende zondag vieren dat wij 1 jaar samen zijn. Het lijkt nog zo kort geleden dat wij elkaar ontmoetten in de C1000 en dat we voor het eerst oogcontact kregen.

Vriendlief is altijd heel zorgzaam als ik mij niet lekker voel, waar ik altijd heel erg behoefte aan heb. Als ik mij niet lekker voel, wil ik het liefst een lichaam naast mij hebben dat mij warm houdt, en waar ik me lekker in kan verstoppen. Heerlijk vind ik dat.

Vriendlief zei gisteren dat hij voor aanstaande Zondag graag een leuk cadeau voor mij wil kopen, en ik heb tegen hem gezegd dat dit niet hoeft, hoewel ik eerlijk durf toe te geven dat ik een meisje met veel wensen ben, vind ik het net zo fijn om gewoon heerlijk de hele dag met hem op bedje te vertoeven, of dat hij lekker een ontbijtje op bed voor me maakt, en voor de rest alleen maar lekker knuffelen en vrijen - bijvoorbeeld. Want het grootste geschenk heeft hij me al gegeven, vanaf onze eerste ontmoeting bij de C1000, en dit geschenk lieve lezer, dat is zijn liefde.

X, Tot krabbels!

woensdag 11 juli 2012

"My dear friend"

Zucht... Zucht... En nog eens zucht. Mijn goede vriend de camera is er mee gestopt. Hij wil zijn lens er niet meer uitlaten, maar als ie dat wel doet, dan is het wel erg moeilijk voor meneer om weer zijn lens terug erin te stoppen, zelfs als ik het echt heel lief vraag, zegt ie gewoon nee, dat doe ik niet.

Dus ik heb de Media Markt gebeld, om te vragen of ik mijn goede vriend kan laten opereren. Wat ik wel een beetje jammer vond, is dat hij er op 9 juli geen zin meer in had om mooie foto's te maken, maar dat ik hem vorig jaar op 1 juli heb gekocht met een jaar garantie. Dus meneer is er 9 dagen te laat mee uit gescheden. (is dat een woord?). De mevrouw aan de telefoon zei dat ik hem eventueel naar de MediaMarkt zou kunnen brengen, dat hun mijn vriend zouden opsturen en dat ik dan van Nikon een soort offerte krijg, en dat ik of ik nou wel of niet de operatie wil laten plegen dat ik sowieso 35 euro bezorgkosten moet betalen.

En als ik mijn lieve vriend wél wil laten opereren, heeft ze me gewaarschuwd dat het waarschijnlijk een duur grapje word, want ik zal dan de arbeidskosten en materiaal kosten moeten betalen (dus de operatie aan de lens), en dat zou duurder zijn dan de camera zelf.

Samen met vriendlief heb ik dan ook besloten om er een punt achter te zetten. Hij was leuk, ik heb hem meegezeuld, hij heeft honderden mooie plaatjes voor mij vastgelegd. Maar voor wat hij had gekost kan ik een betere nieuwe voor hebben.

Dus lieve vriend. ik heb je gezeuld, we hebben samen een prachtjaar gehad, maar bij deze, onze vriendschap is voorbij. Bedankt voor alle mooie plaatjes, maar tot ik een nieuwe goede vriend heb gevonden, zal mijn slimme telefoon jou vriendschap overnemen!

P.S: Iemand nog tips voor goede cameras?
X, Tot krabbels!

zaterdag 7 juli 2012

"In sickness and health"

Je zou toch wel denken dat nu ik niet meer werk, ik meer tijd heb voor mijn blog. Dit is ook zeker zo, en lieve lezer, ik schaam me diep, maar na 3 dagen alleen te zijn geweest heb ik gewoon geen inspiratie op kunnen doen. Ik heb een "Writers Block". Nu heb ik dus maar bedacht om vandaag eens even een site in "De spotlights" te zetten.

Deze site, is voor alle kwaaltjes, zowel in huis als voor ziektes, aandoeningen en dat soort dingen. Altijd als ik iets heb, dan is dit de eerste plek waar ik zoek. Dan probeer ik de dingen uit die er het meest op staan, en tot nu toe heb ik altijd goede resultaten gehad! De nodige clichés staan er natuurlijk ook op, maar over het algemeen heb ik ook hele goede dingen gevonden waar ik nog nooit van had gehoord, maar wat wel echt heel goed heeft gewerkt!

En omdat je het ook voor dingen in huis kunt gebruiken, en voor in de keuken, is het helemaal geweldig! Ik ben echt al járen fan van deze site, dus dit verdient wel een plekje in de spotlights voor mij.

oma weet namelijk áltijd raad
X, Tot krabbels!

zondag 1 juli 2012

"There's more than only work"

Zoals jullie weten heb ik me ingeschreven voor de opleiding "evenementenorganisatie", omdat de kappersopleiding niks wordt. Beetje jammer weer. Ik vind het nog steeds grote onzin dat ik die opleiding niet mag doen omdat ik "te oud" ben. Eigenlijk zou ik een klagelijke brief moeten schrijven ofzo.

Maar goed. Afgelopen vrijdag is er een brief binnen gekomen van het ROC Flevoland, waarin staat dat ik 11 juli mag komen voor een "selectiedag". Als ik die doorkom, dan ben ik officieel toegelaten tot de opleiding, en kan ik in September beginnen met mijn opleiding! Ik ben helemaal happy.

En tot die tijd? Heb ik straks eerst vakantie, en daarna maar eens opzoek naar een baantje. Maar voordat ik zekerheid heb, ga ik nog niet op zoek, blijf ik even werkeloos.

En nou maar hopen dat ik me niet al te snel ga vervelen.
X, Tot krabbels!