zondag 30 september 2012

"Voetbal Woede (Ajax - Twente)"

Gisteravond kwam liefje thuis na het werk en plofte op de bank om de voetbalwedstrijd van Ajax tegen Twente te kijken. Ik hoorde veel gescheld achter me, samen met de nodige AAAH!! en "Kutmongool".

Ik snap echter geen bal van voetbal, en ben gestopt om het proberen te begrijpen. Toch vind ik het leuk om de geluiden te horen die de jongens maken. Opeens komt er een brul (ze klinken allemaal hetzelfde, dus ik weet nooit of het een goede of slechte brul is..'. Dan juich ik mee. Soms is dat een goedgeplaatste juich, maar ik krijg ook regelmatig een vieze blik naar me toegewerpt.. Dan was het dus de tegenpartij...

Erg logisch vind ik het niet. Ik snap sowieso niet waarom mensen (vooral mannen) naar spelers op een grasveld kijken die achter een bal aanrennen.

Ooit heb ik een tweet gehad waarin de vrouwenuitleg staat, die gaat als volgt:

Voor alle vrouwen die voetbal niet begrijpen: Goal is als de postbode 'n H&M pakket brengt, en een tegengoal is als maatje 34 niet meer past!

Door die tweet snap ik er nog steeds niks van, maar ik vond hem wel grappig om mede te delen ;).

Affin, liefje heeft dus weer veel gebruld. Hij vond het een saaie wedstrijd, maar toen ik zei dat hij het toch niet hoeft te kijken, kreeg ik "ja, maar het kan zo omslaan en dan heb ik  alsnog een vette wedstrijd gemist!". Juist.. Na ong. 59 minuten kwam ie dan, de goal voor Ajax. Een hele harde brul volgde, en hij was zo hard dat ik dacht dat ik dacht dat liefje doodging. Echt waar, dat is geen grap. Na 59 chagrijnig zijn geweest was hij weer helemaal in z'n nopjes en kon hij weer lachen. Ik daarentegen, blijf erbij dat er niks aan is om naar een paar dudes te kijken die elkaar zowat de hersens inslaan voor een bal en die dan proberen om die bal in een doel van touw met staal te schoppen, om vervolgens rond je dertigste zoveel blessures te hebben dat je van de rest van je leven op de bank thuis moet zitten omdat je knieen, je pezen en alle overige spieren al meerdere keren zijn gescheurd en je bijna niet meer kan lopen. Serieus.. Wat is de pret daarvan (Oke, die miljoenen die je verdient zijn mooi meegenomen) maar toch.

X, Tot krabbels!

3 opmerkingen:

  1. Haha leuk geschreven. Ik snap je helemaal, mijn vriend is een voetballer en dan sta ik elke zondagmorgen vroeg op om hem te gaan bekijken, maar zelfs na zo'n lange tijd snap er geen bal van! ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi ik vind voetbal juist leuk om te kijken! Maar ik maak geen rare geluiden, geloof ik.x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb echt een hekel aan voetbal hahah :-p

    BeantwoordenVerwijderen