woensdag 17 oktober 2012

"Cooking mania"

Ik wil heel graag nieuwe recepten maken. Eens per maand wil ik een recept maken wat ik al heel lang, of misschien nog nooit heb gemaakt.

Dit is op zich best een moeilijk doel met een vent in huis die niet heel veel lust. Dus heb ik een beetje jullie hulp nodig. Ik wil 60 recepten proberen, en dan niet de standaard aardappels groente en vlees. Maar compleet nieuwe maaltijden. Dit is echter moeilijker dan gedacht, en heb ik besloten om jullie hulp in te roepen. Ik heb nieuwe recepten nodig, mijn smaak papillen vragen om meer. Als je een lekker recept weet zet dit dan in de reacties (met link zou fijn zijn natuurlijk).

Nu het moeilijkste, want dit mag er niét inzitten:

- Tomaat
- Paprika
- Pasta
- sperziebonen
- champignons
- Zak roerbakgroente
- Het liefst zo min mogelijk groente
- Roerbak gerechten
- Rijst

Dit is zo'n beetje wat liefje niet eet. Ik vind het best moeilijk om nieuwe dingen uit te proberen waar deze ingrediënten niet inzitten, en apart koken vind ik weer zo'n gedoe. Dus als iemand tips heeft voor een recept waar dit niet inzit, of dat ik dit er in kan verwerken zonder dat liefje dit merkt, hoor ik het graag.

Zet vooral tips neer, hoe meer tips, hoe beter!

X, Tot krabbels!

5 opmerkingen:

 1. Oef, bijna je hele lijstje heb ik juist altijd in huis omdat die dingen vaak de basis vormen van een lekker gerecht. Wat kook je normaal, zonder groenten, pasta of rijst? Alleen vlees? Misschien dat je couscous of quinoa eens kunt gebruiken als basis, en dan met stoofvlees erbij ofzo? Lijkt me lastig koken zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is zeker lastig! Hij lust wel spinazie en broccoli, beetje standaard groentes die iedereen lust. Maar als ik los wil gaan in de keuken is dat nog een hele moeilijke indd! Thnx voor je tips, ik zal het hem is voorschotelen, kijken of ie dat lekker vind!

   X

   Verwijderen
 2. Oeeei, dat is echt heel lastig. Maar misschien lasagne met spinazie (de vegetarische variant zeg maar).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Indd heel lastig, dat zijn wel heel veel dingen die hij niet lust zeg! Probeer eens leuke sites als de recepten van AH, Smulweb enzo. Die zullen genoeg recepten hebben waar dat alles niet in zit, maar ik vrees dat je door je liefje dan wel hard mag gaan zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen