zaterdag 13 oktober 2012

"First days"

Ik heb jullie nog even niks verteld, maar vandaag had ik mijn eerste werkdag!

Ik werk sinds vandaag (08.00 om precies te zijn) bij de Albert Heijn in het centrum van Almere haven. Een eerste werkdag is altijd weer spannend. Hoewel dit mijn derde supermarkt is in 5 jaar, en ik bijna alle afdelingen in de supermarkt heb gezien, blijft het spannend om naar een nieuwe supermarkt te verhuizen.

Vanmorgen was ik dan ook 1 bonk vol zenuwen. Om 6 uur ging mijn telefoontje af, en om half 7 sprong ik eruit. Na de dagelijkse verzorging, ging ik (veel te vroeg...) naar beneden om nog even wat te drinken. En toen ging ik naar mijn werk (wel 5 minuten verderop :P).

Eenmaal daar aangekomen was ik meer nieuwsgierig dan gespannen. Met wat voor mensen zal ik te maken krijgen? Mogen ze me wel? Wat is hun werkwijze? Zullen het leuke collega's zijn? Een beetje alsof je naar een nieuwe klas gaat. Het werk is vertrouwd, maar toch is alles en iedereen anders. Ik werk nu in een nieuwe omgeving en met allemaal nieuwe mensen om me heen. En voor een verlegen meisje dat liever in een hoekje staat dan om echt met mensen te praten, is dat elke keer best wel weer lastig.

Gelukkig viel het allemaal mee. Na een korte kennismaking met de bedrijfsleider (letterlijk: "ik kan je wel aan iedereen voorstellen, maar dat ben je toch voor 12.00 nog vergeten") en het ijs was gebroken. Andere mensen hoefde mijn zweterige handjes niet te voelen, en ik hoefde me niet opgelaten te voelen dat iedereen naar me zou kijken met een blik van "Oh, dat is dus dat nieuwe meisje." (ik weet hoe dat gaat, die blik heb ik ook wel eens naar een 'nieuwe' geworpen).

Op naar de broodafdeling. Altijd weer spannend om in een nieuw team te recht te komen (waar kom ik nu weer terecht?). Gelukkig heb ik vandaag met erg gezellige mensen gewerkt. Ik denk dat dit wel een geslaagd baantje is. Ik voelde me echt op me gemak met deze mensen, en gelukkig zijn ze ook erg gezellig!

Ik verheug me er al op om vrijdag weer te gaan werken :)

X, Tot krabbels

4 opmerkingen: