dinsdag 2 oktober 2012

"Hoogtevrees"

Dat is echt geen pretje. Als ik ook maar op een stoel sta, dan begin ik misselijk te worden en wil ik niks anders dan er zo snel mogelijk weer van af.

Het liefste mijd ik alles wat hoger is dan vaste grond. Helaas gaat dit niet altijd. Zo ben ik in 2008 toch in het vliegtuig gestapt, omdat ik heel graag naar Spanje wilde. Dat heeft me wel over de drempel heen gezet. Voordat ik het vliegtuig instapte klotste alles van binnen, ik bespaar je de details. Maar fijn vond ik het niet. Ik was gelukkig toen ik weer vaste grond onder mijn voeten kreeg. Maar helaas, 14 dagen later moest ik weer dat rot ding in.

Zo gaat dat met alles. Moet ik een eng wiebelig trapje op, waarbij ik naar beneden kan kijken? Ik raak al overstuur als ik op de eerste trede sta en voel dat "het beweegt".

Nog zo'n leuk voorbeeld: BesteVriendinnetje en ik zijn ooit een keer naar WalibiWorld geweest met school. Zij weet natuurlijk dat ik een bangepoeperd ben als ik hoger dan de grond sta (en als er een spin in de buurt is, en dat ik het heel eng vind als een enge man me aanspreekt, en dat ik er niet van hou om in het donker buiten te lopen - alleen, en zo maar door.. Ja.. Ik ben een Bangepoeperd..), dus toen ik heel stoer wilde doen en zei "Pff, daar ben ik echt niet bang voor hoor!". Toen ik eenmaal in dat ding zat (het was een reuzenrad, met zo'n enge cabine dat nog beweegt ook(!)) en hij een tree omhoog ging, was het zover. Ik was overstuur en stopte pas met snikken en huilen toen ik weer op de grond stond. Veilig en wel. Zonder het gevaar dat ik ter plette kan vallen. De rest van de dag heb ik alleen maar in de draaimolen gezeten (grapje..).

Ik heb echt een hele ernstige vorm van hoogtevrees. De meeste mensen (die ik ken dan) hebben hoogtevrees van hoge hoogtes (snappen jullie me nog?), ik heb het al als ik van een versteende verhoging af moet stappen (nee, niet van de stoeprand..) Als ik op een krukje moet staan breekt het zweet me spontaan uit, en tril ik net zo lang tot ik weer veilig met beide benen op de grond sta.

Hebben jullie een ernstige vorm van een bepaalde angst?
X, Tot Krabbels!

4 opmerkingen:

 1. Ik heb ook hoogtevrees, kan soms heel vervelend zijn ja..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh naar is dat! Zo heeft iedereen wel iets. Ik heb er geen last van, ik heb gisteren in Leiden in de zweefmolen gezeten die echt zestig meter boven de grond ging haha :P Vond het niet eng, alleen maar leuk, omdat je over de hele stad kon kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje, dat is wel een hele heftige vorm van hoogtevrees ja. Ik moet zeggen dat ik zelf ook behoorlijk angstig ben aangelegd. Als ik alleen al een spin op TV zie ga ik batshit crazy. En als ik in mijn eentje ergens naar toe moet waar ik nog nooit ben geweest krijg ik bijna een zenuwinzinking. En zo zijn er nog wel meer dingen waar ik de kriebels van krijg, haha. Ach ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat vervelend lijkt me dat je daar zo last van hebt.

  BeantwoordenVerwijderen