woensdag 20 juni 2012

"Reaching out"

Ik ben erg afwezig geweest de afgelopen dagen. Niet alleen op blogland, maar overal. Ik heb mezelf verstopt in mijn E-Reader, die ik een dag na de bestelde dag binnen heb gekregen.

Ik voel me nog steeds raar over mijn werk, en moet eerlijk zeggen dat ik nog steeds niet weet wat ik moet doen.

Na gisterochtend, dat gevuld was met kapsalons bellen, die allemaal hetzelfde zeiden ("Nee, helaas, we zijn al voorzien van genoeg personeel/stagiaires" of iets in die trant) heb ik besloten om het ROC in te schakelen voor serieuze hulp.

Ik vind het leuk om te schrijven, van gedichten tot stukjes op mijn blog, tot een review van een film of een boek, waar ik mijn mening en mijn creativiteit in kan uiten.

Dus bedacht ik me dat Journalistiek wel iets voor mij zou zijn, alleen helaas. Hiervoor heb je alleen een opleiding op het HBO, en daarvoor moet je toch je havo - of niveau 4 mbo diploma voor hebben, en hoe graag ik ook zou willen, hier ben ik niet van in het bezit.

Dus heb ik het "Matchpoint" gebeld van het ROC - Flevoland, met mijn vraag over hoe ik het snelste naar de journalistieke kant zou kunnen, helaas was dit niet mogelijk, ze hebben daar geen opleiding die een doorstroming heeft tot journalistieke uitstroming.

De opleiding die het dichtste bij komt, is dan toch wel evenementenorganisatie, op niveau 4, waar ik aangenomen voor moet worden na een soort auditie.

Daar zou ik 3 jaar mee bezig zijn, en dan naar het HBO kunnen gaan, om de opleiding te volgen die ik eigenlijk toch wel al heel lang wil doen.

Ik heb al ongeveer uitgerekend dat dit traject me 7 jaar gaat kosten.
Maar dan heb ik wel 2 diploma's op zak, waarmee ik 2 verschillende richtingen op kan, en heb ik de opleiding gedaan waar ik mee kan doen, waar ik zo dol op ben, namelijk schrijven voor een tijdschrift.

Hebben mijn lezertjes ook dromen op gebied van werk?
X, Tot krabbels!

3 opmerkingen:

 1. Wat is dat toch moeilijk, de opleiding van je dromen halen. :( Zeven jaar is wel heel lang om bezig te zijn met een vervolgopleiding en je hebt er veel motivatie en doorzettingsvermogen voor nodig. Ikzelf weet echt niet wat ik met mijn leven wil doen, dus ik zou daar niet aan moeten beginnen. Maar als dit ècht is wat je wilt, why not?

  (Overigens: journalistiek is geen beschermd beroep, dus je buurman en je oma mogen zich ook journalist noemen zonder opleiding. Er leiden meer wegen naar Rome en een HBO-opleiding volgen is daar slechts één van. :) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik niet! Bedankt voor de tip, misschien kan ik wel alvast bij een tijdschrift ofzo aan de slag als research ofzo!

   Verwijderen
 2. Ja inderdaad, dat is wel handig om twee diploma's te hebben. Maar je zou alvast ervaring op kunnen doen, bijvoorbeeld bij de plaatselijke krant :)

  BeantwoordenVerwijderen